Veľkonočný výjazd – OSP 2019

posted in: Lezecké výjazdy | 0

Počas veľkonočných sviatkov sa nám podarilo zostaviť 9 člennú posádku JaškoBUSu s ktorou sme vyrazili na predĺžený víkend do slnkom zaliateho Ospu v Slovinku.

Ubytovanie u Silva Kara, Slovinskej alpinistickej legendy

Ubytovanie zabezpečila Natália Berezňáková u slovinskej alpinistickej legendy Silva Kara.

Check-in v jedálni

Po príjazde sme navláčili všetky veci do domu, ubytovali sa a posedeli pri poháriku vínka a nejakých tých dovezených, nabalených dobrôt.

Druhý deň sme sa rozdelili po lezeckých družstvách a každé družstvo si zvolilo vlastný program. My s Dodom a Igim sme vyrazili do sektoru Babna, kde sme si parádne zaliezli až pokým nás nevyhnalo zo steny teplo.

Poobede sa chytili varechy Igor s Dodom a pripravili exkluzívne menu v podobe zdravého šalátu, samozrejme s slaninou a vynikajúcich Dodovích palaciniek.

Večer sme zakončili v miestnej krčme pri campe, kde sme si dali zopár miestnych pív a niečo pod zub z miestnej kuchyne.

Ďalší deň sme opäť v rovnakej zostave pokračovali na Babne, posledný deň sme si výborne zaliezli v sektore velika stena, kde sme si užili veľmi pekné platňové lezenie. Okrem iného tento sektor poskytuje aj hrôzostrašne previsy a stropy.

Posledný deň výletu sme už len tak sporadicky popoliezali blízke okolie a o 14:00 sme nasadli do vozu a vydali sa na spiatočnú cestu.

Musím konštatovať, že to bola veľmi vydarená akcia a z veľkou pravdepodobnosťou sa stane periodickou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *