Stretnutie Jaskobus & COC na Zbojníckej chate

posted in: Lezecké výjazdy | 0

Piatok 12.10.2018 sadá posádka v zložení Lili, Báška, Luky, Igi a ja do JaškoBUSu. Vyrážame smer Vysoké Tatry – Zbojnícka chata na oficiálne uzatvorenie lezeckej sezóny Jaskobus & Colours Of Climbing. Na chatu prichádzame už po tme, chvíľu posedíme, čoto popijeme a ideme spať. V sobotu ráno vyrážame do stien Ostrého štítu. Báška, Igi a Ja lezieme v trojke cestu Lopata (V- UIAA).

Sobotňajšia trojka z prava Peťo, Igi, Báška

Nakoľko sme traja tak celú cestu ťahám Ja, po dlhej dobe si aspoň konečne trošku zaleziem v Tatrách na prvom. Lili a Luky lezu spolu cestu Häberlein (III – IV- UIAA).

Luky pred kľúčovou dĺžkou

Večer na chate pokračuje príjemnou zábavou a intenzívnymi konverzáciami. Pridávajú sa k nám aj Haike s Marcelom, ktorí prišli až v sobotu a nestihli s nami nastúpiť do steny. V nedeľu lezie Igi s Báškou pre zmenu Häberleina na Ostrý. Ja si beriem na lano Haike s Marcelom a lezieme Motykovu cestu (V UIAA) na Širokú vežu.

Z prava Peťo, Marcel, Haike

Nakoľko sme opäť traja tak ťahanie vychádza na mňa. Po ceste sa mi podarilo aj trošku zablúdiť a mierne tým zvýšiť obtiažnosť prelezu, ale nakoniec som opäť našiel líniu.

Celý víkend nám prialo počasie, boli neskutočné lezecké podmienky. Veľmi vydarená akcia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *