Kurz viacdĺžkového lezenia Hrádok 05/21

posted in: Metodika | 0

Tohtoročný júnový kurz viacdĺžkového lezenia, teda lepšie povedané dvojkurz, nakoľko sú to vlastne dva 2 a pol dňové kurzy hneď za sebou sa aj tento rok odohrával, ako inak v horolezeckej oblasti Hrádok pod Vtáčnikom. Kto nevie, tak táto oblasť poskytuje dvoj až trojdĺžkové cesty rôznych obťažností v špárach, kútoch, platniach, previsoch. Teda všetko čo je pre nácvik viacdĺžkového lezenia potrebné.

Ráno vstávame o 7:00. Rýchla osobná hygiena, raňajky a ide sa na skaly. Z Chaty pod Vtáčnikom je to pešo asi tak 30 minút do kopca až kým neprídeme pod nástupy. Rozdelenie lezeckých družstiev je už jasné z predchádzajúceho úvodného dňa, takže si už len rýchlo dohadujeme, čo kto budeme liezť a ideme na to.

Ako prvú cestu si vyberáme Čokoládu (5+/5+ UIAA) Je to veľmi pekná dvojdĺžková cesta ideálna na rozlez, kde si zaleziete aj platne aj kúty. Kurzisti lezú zatiaľ na druhom konci lana, ale obaja už nacvičujú zostrojenie istiaceho stanoviska a dobratie druholezca. Po tejto príjemnej 70m rozlezovke sa premiestňujeme do miestnej trojdĺžkovej klasiky, do cesty Stredná (5-/5/4 UIAA).

Po dolezení schádzame opäť pod nástup. Balíme veci a zostupujeme späť na Chatu pod Vtáčnikom, kde po spoločnej večery pokračujeme v metodických prednáškach, otázkach a odpovediach, voľnej debate a sledovaní Majstrovstiev sveta v hokeji.

Druhý, záverečný lezecký deň kurzu opäť ráno vyrážame pod skaly. Druhý deň by už mali frekventanti fungovať na skale samostatne. Vyberáme dve cesty VHT (5/5 UIAA a Tŕnistá (4 UIAA), ktoré si už natiahnu sami a overia si svoje získané zručnosti a vedomosti z predchádzajúcich dní.

PS: Ak máte chuť naučiť sa niečo nové v lezeckej metodike, tak neváhajte a vyberte si z našej ponuky lezeckých kurzov zameraných na bezpečnosť a metodiku.

Prikladám galériu fotiek aj s druhého dvojdňového kurzu, ktorý tak isto dopadol na jednotku s hviezdičkou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *